Полското правителство планира да се обърне към Европейската комисия днес

...
Полското правителство планира да се обърне към Европейската комисия днес
Коментари Харесай

Полша ще поиска от ЕС да удължи забрана за внос на украинско зърно

Полското държавно управление възнамерява да се обърне към Европейската комисия през днешния ден на 12 септември за разширение на възбраната за импорт на украински зърнени артикули в пет страни от Европейски Съюз, сподели представителят на държавното управление Пьотр Мюлер пред " Polsat News ", представени от БГНЕС.

Мюлер добави, че Варшава ще вкара ограничавания на национално равнище, в случай че Комисията не се съгласи да удължи мярката.

Полша, България, Словакия, Унгария и Румъния желаеха от Европейската комисия да забрани вътрешната продажба на някои украински зърнени артикули на тяхна територия. Мярката беше въведена през май и изтича на 15 септември.

Петте страни реагираха на натиска на своите фермери, които се притесняват, че по-евтиният украински импорт ще заплаши локалното произвеждане. Притокът на зърно от Украйна също сътвори логистични усложнения.

Украйна, един от водещите производители на зърно в света, търси различни направления за експорт след едностранното отдръпване на Русия от Черноморската самодейност за зърно на 17 юли.

Киев прикани Европейски Съюз да не удължава възбраната, заявявайки, че би било „ недопустимо “ да продължи ограничаването след 15 септември.

Тази мярка не ограничи преноса на украинска продукция през териториите на посочените страни. Румъния, Полша и България даже вкараха или разискаха ограничения за разширение на директния си потенциал на украинско зърно
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР