Полското правителство е решило да премахне данъка върху доходите на

...
Полското правителство е решило да премахне данъка върху доходите на
Коментари Харесай

Полша маха данъка върху доходите на младите хора

Полското държавно управление е решило да отстрани налога върху приходите на към 2 млн. младежи, които сега работят в страната. Новият закон влезе в действие на 1 август, като задачата му е да убеди младите поляци да останат в родината си вместо да търсят по-добре платена работа в Европейския съюз, написа “Индипендънт”.

Близо 1,5 млн. души са напуснали Полша през последните 15 години в търсене на по-добра работа в Западна Европа. Голяма част от емигрантите са младежи, възползвали се от свободата на напредване в Европейски Съюз след присъединението на страната през 2004 година

“Все едно жителите на цяла Варшава са си тръгнали, това е голяма загуба и би трябвало да спре. Младите хора би трябвало да останат в Полша”, разяснява министър председателят на страната Матеуш Моравиецки.
Франция вкарва еко налог върху самолетните билети Новата такса ще засегне всички полети от страната
Масовата емиграция е довела до голяма липса на квалифицирана работна ръка, като всеки трети шеф се оплаква от дефицита на служащи.

Новият закон планува всеки поляк на възраст под 26 години, който печели по-малко от 85 500 злоти на година да не заплаща налог върху приходите си. Прагът е много висок, защото междинната работа заплата в Полша е към 60 хиляди злоти на година.

Местното държавно управление се надява, че новият закон ще обърне наклонността и ще задържи младежите в страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР