Полското издание Myśl Polska описа два сценария за възможен конфликт

...
Полското издание Myśl Polska описа два сценария за възможен конфликт
Коментари Харесай

В Полша огласиха два сценария за война между САЩ и Русия

Полското издание Myśl Polska разказа два сюжета за вероятен спор сред Съединени американски щати и Русия.

Първият от тях планува провеждането от американската войска на масирана офанзива с потреблението на всичките налични ѝ средства, в това число и нуклеарно оръжие.

Според създателя, тази идея носи опасности, тъй като Кремъл може да резервира опциите си "да нанесе също толкоз унищожителен ответен удар ".

Вторият сюжет включва в себе си няколко стадия. Основната задача е да се сложи Русия в икономическа изолираност. Тази идея е призвана да "доведе до промяната на политическото управление в страната ".

Журналистът Антоний Конюшевский счита, че вероятността за начало на военни дейности е изцяло действителна, тъй като Вашингтон много скоро може да има потребност от "относително огромна война ".

При това Русия се преглежда като най-вероятният съперник, а Съединени американски щати би трябвало "да се опитат да подчинят на себе си страната дружно с нейното геополитическо пространство ".

Изданието акцентира, че Русия при изключително комплицирани условия е "успяла да направи няколко майсторски шахматни хода " - да реализира триумф в Сирия, да възстановява връзките си с Турция и Израел, до момента в който Вашингтон "е претърпял унизително проваляне в Близкия изток ".

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР