Полското гейм студио Projekt RED изнесе вчера редовния си финансов

...
Полското гейм студио Projekt RED изнесе вчера редовния си финансов
Коментари Харесай

CD Projekt са имали втората най-успешна финансова година в историята си

Полското гейм студио Projekt RED изнесе през вчерашния ден постоянния си финансов отчет за представянето на компанията през последната година. От него излиза наяве, че това е била втората най-успешна във финансово отношение година в историята на CDPR. Причината за това е несъмнено Cyberpunk 2077, допълнението Phantom Liberty и Обновление 2.0.

Cyberpunk 2077 излезе през 2020 година в едно меко казано несъвършено положение. Въпреки това премиерата на играта се оказа причина CDPR да отчетат най-големия си финансов триумф в своята история. Техническото положение на играта, и по-точно конзолните ѝ версии, по това време, докара до куп проблеми за студиото. Cyberpunk 2077 беше изхвърлен от главните магазини на PlayStation и Xbox. С годините обаче CD Projekt съумяха да се оправят със обстановката. След голям брой часове работа на екипите в студиото и за последно Update 2.0, играта закупи типа, който мнозина чакаха.

От отчета на студиото разбираме, че от излизането си Cyberpunk 2077 е генерирал доход от три милиарда полски злоти. Това се равнява на близо $750 милиона. Появата на Phantom Liberty през 2023 е нараснало този индикатор, добавяйки още $206 милиона.

Добрите резултати са подплатени от сериозна инвестиция от страна на CDPR, несъмнено. Cyberpunk 2077 има първичен бюджет от $316 милиона, а този на Phantom Liberty е бил $85 милиона. Отделно от това, студиото харчи $41 милиона за обновленията, появили се след премиерата на Cyberpunk 2077.

Какво следва за CD Projekt RED? По-късно тази година се чака студиото да стартира същинската работа по идващия The Witcher. В момента това, което е известно като Project Polaris се намира в пред-продукционна фаза на развиване. Проект с кодовото име Orion пък се явява продължението на Cyberpunk 2077. Две от страничните звена на CDPR – The Molasses Flood и Fools Theory работят по план от света на „ Вещера “ и Canis Majoris – римейк на първия Witcher.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР