Полският вицепремиер Ярослав Качински, който е и лидер на управляващата

...
Полският вицепремиер Ярослав Качински, който е и лидер на управляващата
Коментари Харесай

Ярослав Качински със зловещо определение за Доналд Туск

Полският вицепремиер Ярослав Качински, който е и водач на ръководещата партия " Право и правдивост " (ПиС), съобщи, че водачът на опозицията - Доналд Туск, е " въплъщение на злото " и " чисто зло ", съобщи полската осведомителна организация ПАП, представена от Българска телеграфна агенция.

Между двамата политици от години има съществено напрежение, което се изостри през последните седмици с наближаването на плануваните за 15 октомври парламентарни избори.

Туск, който е водач на главната опозиционна партия " Гражданска платформа ", " стартира да афишира групировката си за необятен съюз... на тези, които желаят да продължат делото на моя брат ", сподели Качински.

Бившият полски президент Лех Качински, който е брат Ярослав Качински, почина в самолетна злополука през 2010 година По това време министър председател беше Туск. Ярослав Качински нееднократно е упреквал Туск, че " прикрива " хипотетично съветско присъединяване в злополуката.

" Сред лицата, които в даден миг са сътрудничели на брат ми, в действителност е имало предатели. Това са отвратителни хора, които са предали всичко. Готови са на всичко за кариерата си. Някои от тях са свързани с разнообразни организации с печална популярност, само че по това време това към момента не е било известно ", сподели още полският вицепремиер.

" Туск е въплъщение на злото в Полша, чисто зло. Традицията на брат ми няма нищо общо с този унищожител, който я унищожи по безсрамен и нечовечен метод ", акцентира Качински.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР