Полският външен министър Збигнев Рау обвини Германия, че се опитва

...
Полският външен министър Збигнев Рау обвини Германия, че се опитва
Коментари Харесай

Полският външен министър обвини Германия в опит за намеса във вътрешните работи на страната

Полският външен министър Збигнев Рау упрекна Германия, че се пробва да се намесва във вътрешните работи на страната му, откакто немският канцлер Олаф Шолц съобщи, че Варшава би трябвало да обясни изказванията, че полските консулства в Африка и Азия са продавали краткотрайни работни визи на мигранти за хиляди долари всяка, съобщи Асошиейтед прес.

Дясната ръководеща партия в Полша " Право и правдивост " е изправена пред въпроси по отношение на хипотетичната скица преди националните избори на 15 октомври, на които се стреми да получи трети мандат.

Шолц, чието държавно управление е подложено на напън да направи повече за ограничение на миграцията към Германия, прикани прилежаща Полша в събота да даде уточнения за протичащото се, предава Българска телеграфна агенция.

" Не желая хората от Полша просто да бъдат пропускани и едвам по-късно да водим полемика за политиката за даване на леговище ", съобщи Шолц в коментар, представен от немската осведомителна организация ДПА.

Полският външен министър Збигнев Рау отвърна късно нощес в " Екс ", че изказването на Шолц " нарушава правилата на суверенното тъждество на страните ".

Министърът добави, че се е обърнал към Шолц с апел " да почита суверенитета на Полша и да се въздържа от изказвания, които вредят на връзките ни ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР