Полският президент Анджей Дуда заяви, че Украйна ще подсили НАТО

...
Полският президент Анджей Дуда заяви, че Украйна ще подсили НАТО
Коментари Харесай

Дуда: Украйна ще даде своя принос към НАТО с калени в битки войски

Полският президент Анджей Дуда съобщи, че Украйна ще укрепи НАТО и ще усъвършенства полската сигурност, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Украйна ще даде своя принос към НАТО с " калени в борби войски ", както и с големи територии, които към този момент работят като буфер, отделящ Полша и други срани от алианса от опасността от страна на Русия, сподели Дуда. " Днес ние сме флангът на НАТО, само че откакто Украйна, както се надявам, бъде призната в НАТО, този фланг ще се реалокира най-малко отчасти на изток ", добави полският президент, който е в литовската столица Вилнюс за срещата на върха на НАТО.

Дуда акцентира, че определянето на точна дата за приемането на Украйна в НАТО не е допустимо до момента в който там не престават сраженията против нахлулите съветски войски.

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога от месеци се пробва да получи публична покана за присъединение към алианса. Той изрази отчаяние от признатата през вчерашния ден декларация на НАТО, в която се споделя, че Украйна ще бъде поканена, когато " страните членки се съгласят, че изискванията (за това) са изпълнени ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР