Полският президент Анджей Дуда потвърди, че държавата вече е задействала

...
Полският президент Анджей Дуда потвърди, че държавата вече е задействала
Коментари Харесай

Полша изпраща 4 изтребителя МиГ-29 на Украйна в близките дни

Полският президент Анджей Дуда удостовери, че страната към този момент е задействала процедурата за изпращането на изтребители МиГ-29 на Украйна.

" Спокойно може да се каже, че безусловно в този миг изпращаме тези МиГ-ове на Украйна. Имаме още към дузина от тях. Те са част от самолетите, които придобихме при започване на 90-те години от армията на Германска демократична република. Те са в края на своя витален цикъл съгласно техническите им качества ", споделя Дуда, представен от полския вестник " Жечпосполита ".

Първите четири бойни самолета ще дойдат в идващите дни и са изцяло способни за оперативни задачи.

Тяхната липса ще бъде запълнена в края на 2023 година, когато Полша чака да получи първата част от поръчаните изтребители FA-50 от Южна Корея (от общо 48).

По-късно Полша чака да придобие и тридесет и два бойни самолета F-35 от Съединените щати.

Полша е първата страна от НАТО, която дава своите изтребители в интерес на Украйна. Наскоро Словакия също изрази подготвеност да подкрепи Киев, като изпрати МиГ-29.

Украинските водачи разполагат със свои МиГ-29, което значи, че полските машини могат незабавно да бъдат въведени в употреба, защото не е нужна спомагателна подготовка за тях.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР