Полският премиер Матеуш Моравецки написа писмо до компанията за онлайн

...
Полският премиер Матеуш Моравецки написа писмо до компанията за онлайн
Коментари Харесай

Полша реагира гневно на документален филм на "Нетфликс" за концлагерите

Полският министър председател Матеуш Моравецки написа писмо до компанията за онлайн стрийминг " Нетфликс " с гледище за промени в документален филм за нацистките лагери на гибелта, съобщи Би Би Си.

Моравецки сподели, че карта, показвана в епизодите, слага концентрационните лагери в рамките на днешна Полша. Това основава неверното усещане, че Полша е виновна за лагерите на гибелта, когато тя в действителност е била окупирана от Германия през Втората международна война, добави министър председателят.

От " Нетфликс " обявиха пред " Ройтерс ", че са наясно с терзанията по отношение на документалния филм.

Нацистка Германия атакува Полша през 1939 година, което беляза началото на войната. Германците построиха концентрационни лагери, измежду които и " Аушвиц ".

В писмото си до основния изпълнителен шеф на " Нетфликс " Рийд Хастингс Моравецки съобщи, че е значимо " да се уважава паметта и да се резервира истината за Втората международна война и Холокоста ". Според премиера някои продукции на " Нетфликс " са " извънредно неточни " и " пренаписват историята ".

Премиерът прикачи към писмото карта на Европа в края на 1942 година, както и роман на Витолд Пилецки, който непринудено влезнал в " Аушвиц " и написал за прекарванията си, откакто избягал. " Вярвам, че тази ужасна неточност е била позволена несъзнателно ", добави Моравецки.

Миналата година Полша вкара законодателство, криминализиращо изказвания за нейна отговорност за жестокостите против евреите, осъществени от нацистка Германия. Международните рецензии обаче накараха държавното управление да отстрани наказването с три години затвор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР