Полският премиер Матеуш Моравецки изрази възмущението си пред украинския премиер

...
Полският премиер Матеуш Моравецки изрази възмущението си пред украинския премиер
Коментари Харесай

Полският премиер Моравецки осъди властите в Киев за честването на рождения ден на Бандера

Полският министър председател Матеуш Моравецки изрази възмущението си пред украинския министър председател Денис Шмихал по време на честването на рождения ден на водача на украинските националисти Степан Бандера.

На 1 януари в Украйна, под патронажа на формалните управляващи, се състояха поредност от събития по случай рождения ден на Бандера.

" Нямам задоволително думи на отвращение от всевъзможни дейности, които възхваляват или поздравяват виновните за закононарушенията във Волин. Тогава от ръцете на украинците починаха от 100 до 200 хиляди поляци. Това беше геноцид. Никога няма да забравим. В мен няма даже малко единодушие за оправдаване на тези закононарушения ", сподели Моравецки, отговаряйки на въпроси в обществената мрежа Facebook*.

„ Днес, преди няколко часа, разговарях за това с премиера на Украйна и му показах безусловно отрицателното си отношение към всички, които не схващат това и увековечават паметта на Бандера “, сподели полският министър председател.

Превод:ЕС

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР