Полският оператор PERN е открил теч по една от линиите

...
Полският оператор PERN е открил теч по една от линиите
Коментари Харесай

Европа пред ново изпитание: Полша откри теч от петролопровода Дружба

Полският оператор PERN е разкрил теч по една от линиите на петролопровода " Дружба ", който придвижва нефт от Русия за Европа, оповестява " Ройтерс ".

Аварията е открита нощес и ускорява опасенията за енергийната сигурност на Стария континент след приключването на газ от " Северен поток ". До момента не е ясно какъв брой забележителен е течът. 

Петролопроводът " Дружба " е един от най-големите в света. Той доставя съветски нефт до огромна част от Централна Европа, в това число Германия, Полша, Беларус, Унгария, Словакия, Чехия и Австрия.

Установеният от PERN теч идва в миг, когато Европа е изправена пред тежка енергийна рецесия след съветската инвазия в Украйна, която докара до спиране на доставките на газ.

Полският тръбопроводен оператор показва, че към този миг аргументите за приключването на нефт са незнайни. Пробойната е открита в сектор от тръбата на към 70 км от град Плоцк в централната част на страната.

Втората линия на тръбопровода и други детайли от инфраструктурата на PERN работят обикновено.

Говорител на чешкия тръбопроводен оператор MERO заяви, че не е видяна смяна в потоците към Чехия.

Припомняме, че течове бяха открити в в подводните газопроводи " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 ", които Западът дефинира като бойкот, подозирайки че зад него най-вероятно стои Русия. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР