Полският оператор на петролопровода PERN заяви, че е спрял изпомпването

...
Полският оператор на петролопровода PERN заяви, че е спрял изпомпването
Коментари Харесай

Полша откри теч в руския петролопровод Дружба

Полският оператор на петролопровода PERN съобщи, че е спрял изпомпването през сектор от петролопровода " Дружба ", по който се придвижва нефт от Русия за Европа, откакто е разкрил теч в централна Полша, само че чака подаването да бъде обновено във вторник.

Нямаше данни за повода за теча, който последва поредност от офанзиви против тръбопроводи, по които се придвижват съветски петрол и газ, откогато Москва стартира нашествието си в Украйна през 2022 година

" Службите на PERN доближиха до разваления сектор на една от линиите на западния сектор на петролопровода " Дружба " в община Ходеч ", обявиха от PERN.

" Това е главната линия, по която се транспортира недопечен нефт от морските доставки на запад. В момента се правят ремонтни действия по петролопровода. Очакваното време за обновяване на изпомпването е вторник сутринта ".

PERN не заяви какво е въздействието върху доставките за Германия, само че представител на федералното министерство на стопанската система в Берлин съобщи: " Ние сме в контакт с операторите на източногерманските рафинерии. Сигурността на доставките към момента е изцяло обезпечена ".

На мястото на случая са пристигнали пожарникари и спешните служби на PERN, само че няма данни за пожар.

" Частта от тръбопровода, която е наранена от теча, е прекратена от останалата част, тъй че мащабът на теча не е голям, става дума за правоъгълна зона с размери 30 на 210 метра ", съобщи Гжегож Янковски от държавната противопожарна работа във Влоцлавек пред частната телевизия TVN24.

Дебитът през тръбопровода " Дружба " внезапно спадна след нахлуването на Русия в Украйна и от този момент инфраструктурата на тръбопровода беше наранена няколко пъти при набези, за които Москва упреква Украйна. Украйна не е признала за тези набези.

След като през септември бяха открити огромни течове в газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 ", които минават от Русия за Европа под Балтийско море, Европа е в нараснала подготвеност за сигурност на енергийната си инфраструктура.

Беше открито, че течовете са породени от необясними детонации, които са раздрали двата тръбопровода. Москва упрекна Украйна и Запада за гърмежите, които се случиха в миг, когато Европа намаляваше зависимостта си от съветската сила в отговор на съветската инвазия в Украйна./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР