Полският министър-председател Матеуш Моравецки, заяви, че поради споровете около законопроекта

...
Полският министър-председател Матеуш Моравецки, заяви, че поради споровете около законопроекта
Коментари Харесай

Полският премиер смята, че има 20-30% вероятност вотът на доверие да бъде подкрепен

Полският министър-председател Матеуш Моравецки, съобщи, че заради разногласията към законопроекта за ветрогенератори възможностите на неговото държавно управление да завоюва парламентарен избор на доверие са се нараснали до към 20-30%, съобщи полската новинарска организация ПАП, представена от Българска телеграфна агенция. 

Правителството, което постави клетва на 27 ноември, ще бъде изправено пред вота на 11 декември. Тъй като опозицията управлява Сейма, долната камара на Народното събрание, след парламентарните избори на 15 октомври, възможностите на държавното управление за победа се считат за дребни.

По време на конференция в понеделник Моравецки беше запитан с кого е преговарял тази седмица, с цел да се опита да получи задоволително гласове, с цел да оцелее на вота.

" Моята религия в приемането на избор на доверие към държавното управление в Сейма се усили през последните няколко дни вследствие на законопроекта за вятърните паркове ", сподели Моравецки. Той обаче добави, че шансът " не е огромен ". " Той е на равнище от 20-30%, само че към момента съществува ", сподели полският министър председател.

Моравецки имаше поради оферти от опозицията закон за енергетиката, който обгръща разполагането на вятърни паркове. Премиерът съобщи, че с написването му опозицията е " работила под диктата на разнообразни задгранични институции ".

Правителството също по този начин твърди, че съгласно законодателството хората могат да бъдат изхвърлени от земята си, с цел да се освободи място за вятърни паркове.

" Ако " Левицата " и Полската селска партия в действителност желаят да се подпишат под такива лобистки планове като законопроекта за вятърните генератори, който е доста рисков за поляците, мисля, че обособени парламентаристи от тези групи ще се замислят дали не си заслужава да основат " Коалиция по полските въпроси ", а не " Коалиция по непознатите въпроси " за законопроекта за вятърните генератори ", сподели министър-председателят.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР