Полският министър-председател Матеуш Моравецки пристигна в Киев, за да отбележи

...
Полският министър-председател Матеуш Моравецки пристигна в Киев, за да отбележи
Коментари Харесай

Първите Leopard 2 вече са в Украйна

Полският министър-председател Матеуш Моравецки дойде в Киев, с цел да означи първата годишнина от съветското навлизане в Украйна, като ще разгласи първите пристигнали танкове Леопард, оповестиха от Варшава.

Полша е предоставила на Украйна първите създадени в Германия танкове " Леопард 2 ", заяви полската осведомителна организация ПАП във връзка годишнината от съветското навлизане.

" Министър-председателят Матеуш Моравецки ще разгласи в Киев, че Полша към този момент е доставила първите танкове " Леопард " на Украйна ", заяви държавната осведомителна организация, като се базира на държавни източници.

Полша е един от най-верните поддръжници на Украйна, откогато Русия стартира пълномащабната си инвазия на 24 февруари 2022 година, като прикани съдружниците си от НАТО и Европейски Съюз да усилят военната помощ за разкъсваната от война страна.

" Година след началото на съветските военни дейности министър-председателят Матеуш Моравецки отиде в Киев, с цел да даде явен и измерим сигнал за по-нататъшна поддръжка в отбрана на Украйна против Русия ", написа в Туитър представителят на полското държавно управление Пьотр Мюлер.

Моравецки постави венец пред мемориала на падналите бранители в Киев дружно с украинския министър-председател Денис Шмигал.

Полша ускори личните си покупки на оръжие, като тази година усили военния си бюджет до над четири % от Брутният вътрешен продукт. Страната също по този начин е хазаин на повече от един милион украински бежанци.

По-рано тази седмица Варшава беше хазаин на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който след изненадващо посещаване в Киев се срещна в Полша с водачите на деветте страни от източния фланг на НАТО. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР