Полските власти увеличиха броя на служителите по сигурността, които охраняват

...
Полските власти увеличиха броя на служителите по сигурността, които охраняват
Коментари Харесай

Полша допълнително увеличава охраната на границата

Полските управляващи усилиха броя на чиновниците по сигурността, които охраняват границата и са подготвени за напора на незаконни мигранти от Беларус , разяснява ръководителят на Министерството на вътрешните работи на републиката Мариуш Камински, оповестява ТАСС.

Силите за териториална защита (СТО) на Полша, доброволчески формирования , основани по образеца на Националната армия, са в цялостна подготвеност да оказват поддръжка на военните и граничните чиновници .

Три бригади са мобилизирани в източната част на страната. " Проверете оборудването и връзките, информирайте работодателите и околните ", написа СТО в Twitter.

Във връзка с актуалната обстановка полското държавно управление реши да организира изключително съвещание на спешния щаб с присъединяване на министър-председателя Матеуш Моравецки. То ще се организира в 13:00 локално време.

По-рано Държавният граничен комитет на Беларус заяви, че стотици бежанци се движат през страната към границата с Полша . Тези дейности Варшава дефинира като ​​опит за всеобщо принудително прекосяване на границата.

От началото на 2021 година повече от 30 хиляди мигранти са се пробвали да преминат полско-беларуската граница. Полша вкара изключително състояние в районите, граничещи с Беларус и систематично усилва броя на войските, участващи в защитата на границите, като към този момент докара., по-надеждна ограда с височина към 5 метра, оборудвана с придвижване датчици и друго съоръжение.
 Полша чака огромен случай на границата проведен от Беларус поради мигранти
Полша чака огромен случай на границата проведен от Беларус поради мигранти

Полските управляващи са подготвени за всеки сюжет, Беларус се надява на изстрели и жертви
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР