Полските власти се отказаха от намерението си да строят заграждения

...
Полските власти се отказаха от намерението си да строят заграждения
Коментари Харесай

Полските власти се отказаха от гранична ограда срещу заразени с чума свине

Полските управляващи се отхвърлиха от желанието си да строят заграждения по източната си граница за да се спре разпространяването на африканската чума по свинете. Това заяви пред публицисти министърът на селското стопанство на страната Ян Ардановски, представен от ТАСС.

„Оградата е неефективна. Получихме мнение от Европейската организация за сигурност на храните, че такива дълги огради – а нашата би трябвало да бъде дълга 1120 км – не правят работа“, уточни министърът.

Според него плануваните за градежа на оградата средства ще бъдат пренасочени към повишение на биологическата сигурност. „Приемам и концепцията да се окаже помощ на ловните отряди, изключително в крайграничната зона“, добави Ардановски.

Тази седмица българското земеделско министерство предприе точно построяването на ниска ограда от бодлива тел, като мярка против навлизането на инфектирани с африканска чума свине от Румъния. Българското оборудване обаче е с много по-малката дължина от малко над 30 километра и обгръща съответни региони от сухопътната ни граница със северната ни съседка.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР