Полските власти са решили да изгонят около 40 руски дипломати

...
Полските власти са решили да изгонят около 40 руски дипломати
Коментари Харесай

Полша експулсира 45 руски дипломати за шпионаж

Полските управляващи са решили да изгонят към 40 съветски дипломати за активността им, която е несъвместима с дипломатическия им статут, което на езика на дипломацията значи шпионаж, оповестиха импровизирано държавни източници за Onet. Информацията беше доказана от представителя на министъра-координатор на специфичните служби Станислав Жарин, който съобщи, че ABW е изготвила лист с 45 души от дипломатическите среди , които работят за съветското разузнаване.

Според добре осведомени източници на Onet съветският дипломат в Полша Сергей Андреев е бил извикан незабавно в Министерството на външните работи тази заран, с цел да се разиска тъкмо този въпрос.

Списъкът на съветските дипломати, които съгласно полските управляващи са взели участие в действия на полска територия, несъвместими с Виенската спогодба за дипломатическите връзки, включва към 40 души, измежду които са и чиновници на съветското посолство във Варшава.

Всички тези дипломати са представлявали опасност за сигурността на Република Полша, а активността им може да се смята за шпионаж в интерес на непозната страна. На конференция Станислав Жарин приказва за листата на лицата, които ще бъдат експулсирани от Полша.

ABW показва, че Русия все по-често работи настъпателно против Полша. Жарин добави, че лицата, разпознати от ABW, са били избрани като чиновници на разнообразни специфични служби, настоящи в Русия.

Съществуването на листата беше доказано и от представителя на държавното управление Пьотр Мюлер.

" Такъв лист е предаден. Днес съветският дипломат беше извикан в Министерството на външните работи. Ще беседваме за това и решенията за по-нататъшните стъпки ще бъдат оповестени през днешния ден ", сподели той в Сейма.

Руското министерство на външните работи даде обещание отговор на експулсирането на дипломатите.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР