Полските власти разрешиха подновяването на футболното първенство в края на

...
Полските власти разрешиха подновяването на футболното първенство в края на
Коментари Харесай

Подновяват полското първенство в края на май

Полските управляващи позволиха подновяването на футболното състезание в края на месец май. Срещите от Екстракласа ще са без аудитория, разгласи на конференция полският министър председател Матеуш Моравецки.

" Решихме да се възобновят мачовете в елитната футболна дивизия и надпреварите по мотокрос. Засега без аудитория и със съблюдаване на съответните ограничения за сигурност ", добави Моравецки.

Според премиера, футболистите ще могат да възобновят тренировки при започване на май.

" За нас е значимо спортистите да стартират да упражняват и да се приготвят за олимпиадата ", сподели още Моравецки и акцентира, че олимпийските игри в Токио са били отсрочени, само че не и анулирани.

" Спортистите би трябвало да упражняват. Процесът на подготовка в този момент ще изисква още поведе дисциплинираност - спортна и здравна ", добави той.

Полското държавно управление позволи още от 4 май жителите да употребяват още веднъж спортни уреди навън, които преди този момент бяха затворени като защитна мярка за разпространяване на ковид.

" Това трябваше да бъде годината на олимпиадата и на европейското състезание по футбол. Коронавирусът обаче наруши всички проекти ", сподели полският министър председател наблягайки, че последователно би трябвало да върнем към естествения живот.

" Заедно със завръщането към нов стопански живот желаеме да представим проект за завръщане към нов състезателен живот. Спортът е здраве, само че също по този начин е част от националната стопанска система, част от живота, където е значимо да се върнем към естественото ", съобщи Матеуш Моравецки.

В Полша броят на инфектираните с COVID-19 доближи 11 067 души, 499 са умряли, а 2126 са излекувани.

bTV приканва: останете си у дома!
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 1 234 46 54 197 Света 2 855 694 26 868 198 532 815 877 Заразени* Нови Починали България 1 234 46 54 Света 2 855 694 26 868 198 532
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР