Полските власти официално се обърнаха към германското правителство с молба

...
Полските власти официално се обърнаха към германското правителство с молба
Коментари Харесай

Полша поиска официално от Германия разрешение да изпрати танкове на Украйна

Полските управляващи публично се обърнаха към немското държавно управление с молба да позволи прехвърлянето на танкове Leopard в Украйна. Това заяви във вторник в Twitter вицепремиерът и министър на националната защита на Полша Мариуш Блашчак, представен от РБК-Украйна .

" Германия към този момент получи нашето искане да се съгласи с прехвърлянето на танкове Leopard 2 на Украйна “, написа той.

" Аз също по този начин приканвам немската страна да се причисли към обединението от страни, подкрепящи Украйна с танкове Leopard 2. Това е нашата обща идея, тъй като приказваме за сигурността на цяла Европа “, акцентира полският министър на защитата.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също сподели, че съдружниците могат да приготвят танкове Leopard за вероятно прекачване в Украйна, защото Германия скоро ще разгласи решението си.

Както знаете, няколко европейски страни, в това число Полша, са подготвени да дават на Украйна танкове немско произвеждане. За това обаче е належащо позволение от Германия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР