Полски съд осъди във вторник 14 граждани на Русия, Беларус

...
Полски съд осъди във вторник 14 граждани на Русия, Беларус
Коментари Харесай

Полша осъди 14 души за шпионаж и саботаж в полза на Русия

Полски съд осъди във вторник 14 жители на Русия, Беларус и Украйна за обмисляне на осъществяване на бойкот от името на Москва, оповестява Агенция Франс Прес.

Подсъдимите бяха упрекнати предишния месец в шпионаж, обмисляне на дерайлиране на влакове, пренасящи помощ за Украйна, както и наблюдаване на военни уреди и сериозна инфраструктура.

" След като прегледа делото, съдът призна всички обвинени за отговорни за упрекнатите закононарушения и откри, че някои от тях работят в границите на проведена незаконна група ", сподели арбитър Ярослав Ковалски, до момента в който произнасяше присъдата.

14-те обвинени, които получиха затвор от 13 месеца до шест години, бяха наказани задочно, откакто всички се признаха за виновни и пропуснаха процеса.

Всички обвинени са признали през ноември, че са работили за да извърнат публичните настроения в Полша против прилежаща Украйна.

Министърът на правораздаването Збигнев Жобро заяви тогава, че всеки от обвинените може да бъде наказан на до 10 години затвор.

Полша е един от главните снабдители на военно съоръжение на Украйна и служи като транспортен център за оръжия, изпратени от нейните западни съдружници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР