Полски предприемачи подадоха първите искове за обезщетение за щети, свързани

...
Полски предприемачи подадоха първите искове за обезщетение за щети, свързани
Коментари Харесай

Полски предприемачи заведоха искове срещу хазната за компенсации от локдауна

Полски бизнесмени подадоха първите искове за обезщетение за вреди, свързани с наложените поради пандемията от COVID-19 ограничавания, оповестява електронното издание Business Insider Polska. 

Според изданието, ответник е Държавната хазна, чиито ползи в съда ще се съставляват от Генералната прокуратура. Съобщава се, че досега съдилищата са приели единствено два желае в размер на 673 хиляди злоти (около 181 хиляди долара), написа Агенция " Фокус ".

" До момента са подадени единствено два желае, свързани с така наречен локдаун. Единият от тях, в размер на 215 000 злоти, идва от притежател на комерсиална изложба, а вторият, за 458 000 злоти, е подаден от притежател на фитнес ", съобщи представителят на Генералната прокуратура Бартош Сватек. 

Известно е също по този начин, че някои от туристическите компании, наранени от рестриктивните мерки, са подготвени да изискат обезщетение от страната на стойност 140 милиона злоти (около 37,5 милиона долара). 

Някои от исковете може да бъдат задоволени от съдилищата, заради което съществува риск за националния бюджет, предвижда изданието. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР