Полски и съюзнически самолети са били активирани днес рано сутринта,

...
Полски и съюзнически самолети са били активирани днес рано сутринта,
Коментари Харесай

Полша обяви, че Русия е нарушила въздушното ѝ пространство и активира бойни самолети

Полски и съюзнически самолети са били задействани през днешния ден рано сутринта, откакто Русия стартира въздушна офанзива против западната част на Украйна и наоколо до полската граница, оповестиха от оперативното командване на полските въоръжени сили, съобщи Ройтерс. " Активирани са полски и съюзнически самолети, което може да докара до нараснали равнища на звук, изключително в югоизточната част на страната ", заяви командването в обществената мрежа   " Екс ".

Русия наруши въздушното пространство на Полша рано през днешния ден с крилата ракета, изстреляна по цели в Западна Украйна, обявиха полските въоръжени сили, представен от Ройтерс. " На 24 март в 04:23 ч. имаше нарушаване на полското въздушно пространство от една крилата ракета, изстреляна " от Руската федерация, се споделя в изказване на полските въоръжени сили в обществената мрежа " Екс ".

Обектът навлезе в полското въздушно пространство край Осердув в Любелското воеводство и остана в полското въздушно пространство в продължение на 39 секунди. През цялото време на полета си обектът бе следен с военните радарни системи, прецизират полските въоръжени сили.

Русия нанесе през днешния ден въздушни удари по Киев и по Лвовска област, която се намира в Западна Украйна, съобщи Ройтерс, като се базира на украински представители.

По-рано през днешния ден полските въоръжени сили оповестиха, че поради офанзивата против Западна Украйна е задействана полската авиация и авиацията на съюзни страни.

Кметът на Лвов Андрий Садови съобщи в " Телеграм ", че против самия Лвов не е имало офанзиви, само че по Лвовска област са били изстреляни към 20 ракети и против нея са били пуснати седем нападателни дрона. По думите на Садови съветската офанзива против Лвовска област е имала за цел да порази основна инфраструктура.

Няколко детонации раздрусаха Киев в ранните часове на деня, откакто системите за противовъздушна защита започнаха да отразяват съветската офанзива, заяви в информационното приложение " Телеграм " кметът на украинската столица Виталий Кличко.

Украинската противовъздушна защита унищожи десетина ракети, изстреляни от Русия по Киев и покрайнините на града, съобщи регионалният шеф на Киевска област Сергий Попко.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР