Полската инвестиционна компания GTC предложи 55 000 000 акции на

...
Полската инвестиционна компания GTC предложи 55 000 000 акции на
Коментари Харесай

GTC S.A. набра около 123 млн. евро чрез нова емисия акции

Полската капиталова компания GTC предложи 55 000 000 акции на предявител от серия О, откакто през юни 2021 година акционерите взеха решение за увеличение на капитала. В резултат на мощното търсене сдружението продаде 88 700 000 акции на цена от 6,40 злоти на акция, като по този начин набра нов капитал в размер на почти 123 млн. евро.

Сделката беше осъществена в границите на интензивен бук-билдинг способ, който стартира във вторник, 14 декември, и завърши в четвъртък, 16 декември. През двата дни многочислени полски и интернационалните вложители подадоха своите поръчки, като доста надвишиха базовото предложение, включващо 55 000 000 нови акции. Поради огромното търсене сдружението взе решение да усили размера на предлагането с повече от 60% и в последна сметка да разпредели 88 700 000 акции при цена 6,40 злоти на акция, набирайки почти 123 млн. евро, които ще бъдат употребявани за подсилване на финансовата конструкция на групата и за финансиране на бъдещия напредък.

„ Много сме щастливи, че успяхме да изпълним такава сполучлива договорка в края на годината при подобен голям интерес от страна както на сегашни, по този начин и на нови вложители, което ни разреши да увеличим размера на трансакцията и да ограничим отстъпката от пазарната цена. Това потвърждава огромното търсене на акциите на GTC и удостоверява нашата тактика и пазарна позиция “, разяснява Йовав Карми, ръководител на Управителния съвет на GTC.

„ Постъпленията от това доста сполучливо нарастване на капитала, дружно със средствата от продажбата на сръбското ни портфолио, ще ни разрешат да укрепим финансовата си конструкция, да понижим съотношението на заемите към цената, само че и да финансираме бъдещия си напредък. Ние сме повече от удовлетворени от резултата от това нарастване на капитала. Бих желал да поздравя синдикалния екип и да им благодаря за напъните, които поставиха в този развой “, сподели Ариел Ферстман, основен финансов шеф и член на Управителния съвет на GTC.

„ Въпреки сложните пазарни условия в края на годината, както полските, по този начин и интернационалните вложители способстваха с огромно търсене, което разреши на GTC да усили размера на договорката с цели над 60% от в началото планувания размер и да я оцени с умерена отстъпка от към 6,6% по отношение на 10D VWAP. Гордеем се, че сме част от този огромен триумф “, добави Матеуш Каспржак, началник на отдел „ Корпоративно и капиталово банкиране “ в Santander Полша.

Santander, Erste Group и WOOD & Company действаха като взаимни световни координатори и взаимни букрънъри, подпомагащи сдружението в тази договорка.

За GTC

Групата GTC е водещ вложител и бизнесмен в региона на недвижимите парцели с фокус върху Полша и столиците в Централна и Източна Европа. През 25-те години на своята активност GTC е построила 76 съвременни офис и търговски обекти с висок стандарт и обща повърхност над 1,3 млн. кв. м в Централна и Източна Европа.

Понастоящем GTC интензивно ръководи портфейл от 54 търговски здания, предоставящи към 854 хиляди кв. м отдаваеми офис и търговски площи в Полша, Унгария, Букурещ, Белград, Загреб и София. Освен това GTC има подготвеност за развиване на 420 хиляди кв. м търговски и офис парцели в столиците на Централна и Източна Европа, като 54 хиляди кв. м са в развой на създаване.

GTC S.A. е листната на Варшавската фондова борса и вътрешно листната на фондовата борса в Йоханесбург.

През 2021 година GTC издаде първия си ESG отчет, обхващащ активността на Групата на 6 пазара в Централна и Източна Европа в продължение на 25 години. Докладът е наличен на адрес www.esg.gtc.com.pl/en
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР