Полска бронетанкова дивизия се премести в източната част на страната

...
Полска бронетанкова дивизия се премести в източната част на страната
Коментари Харесай

В Полша започна танково учение


Полска бронетанкова дивизия се реалокира в източната част на страната като част от обучение, заяви в събота Министерството на националната защита на Полша.

" През идващите дни бойци от " Черната дивизия " и подчинените елементи ще извършват задания в границите на учението " Борсук-23 ", се споделя в известието.

" Трябва да изминем стотици километри ", прибавиха те.

Освен 11-та Любушка бронекавалерийска дивизия, в маневрите вземат участие подчинени елементи - 17-та Велкополска механизирана бригада, 10-та бронекавалерийска бригада, 23-ти артилерийски полк, както и 11-ти команден батальон, дислоциран в Заган.

Отбелязва се, че главната цел на учението ще бъде маневриране на контролни точки, както и обмисляне и реализиране на напредване на подразделения на огромни дистанции , в това число превъзмогване на водни трудности.

В същото време ученията " приготвят командването и персоналния състав на Черната дивизия и подчинените й елементи за идните интернационалните учения DRAGON-24 и Defender Europe 24, които ще се проведат през първото тримесечие на идната година ".
 Полша съобщи на Украйна ремонтирани танкове Leopard
Полша съобщи на Украйна ремонтирани танкове Leopard

Реална поддръжка против съветската агресия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР