Полша започна изграждането на ограда по границата си с Беларус,

...
Полша започна изграждането на ограда по границата си с Беларус,
Коментари Харесай

Полша вдига ограда за 350 млн. евро по границата с Беларус

Полша стартира построяването на ограда по границата си с Беларус, с цел да блокира влизането на незаконни мигранти.

Височината на оборудването ще бъде пет метра и половина, дължината - 186 км, а градежът му ще коства 350 млн. евро, заяви полската организация за гранична защита, представена от Агенция Франс Прес.

Полша и Беларус имат обща граница от 418 км.

Говорителката на граничната защита, капитан Кристина Якимик-Ярош, отхвърли да посочи местоположението на строителните обекти с аргумента, че " беларуските служби единствено това чакат, с цел да изпратят там групи мигранти, тъй че от съображения за сигурност не посочваме точните места ".

Новата ограда ще бъде оборудвана с камери и детектори за придвижване, с цел да помогне на граничните чиновници да предотвратят трафика на хора. Очаква се градежът ѝ да приключи през юни.

Европейският съюз упреква Беларус в улеснение на противозаконната имиграция в блока в отговор на глобите, наложени на режима поради президентските избори през август 2020 година, които Западът счита за фалшифицирани, последвалото потушаване на мирните продемократични митинги и отвличането на пътнически аероплан за арест на изтъкнат опозиционен публицист. Минск отхвърля обвиняванията.

Хиляди мигранти, най-вече от Близкия изток, се пробваха да преминат полската граница към Европейски Съюз предходната година. Някои от тях съумяха и продължиха пътуването си към Западна Европа.
 Мигранти щурмуваха полската граница 76 пъти за денонощие Обновена
Мигранти щурмуваха полската граница 76 пъти за денонощие

Беларуските граничари заслепявали полските с лазери…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР