Полша вече започна обучението на украински пилоти на изтребители F-16, каза

...
Полша вече започна обучението на украински пилоти на изтребители F-16, каза
Коментари Харесай

Полша започна обучението на украински пилоти на изтребители F-16

Полша към този момент стартира образованието на украински водачи на изтребители F-16, каза ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел.

Испанецът беше на днешната среща на министрите на защитата на 27-те в Брюксел. Там стана ясно, че няколко страни към този момент се кооперират, с цел да образоват водачите.

Обсъждаха се и други аспекти на военна помощ за Украйна.

Изтребителите, обаче, провокират най-вече диспути. Русия сподели, че НАТО се трансформира в директен участник в спора, в случай че даде F-16 на Украйна. Но Алиансът упорства, че разпоредбите записани в Хартата на Организация на обединените нации по въпроса са доста ясни.

" Трябва да запомним едно значимо нещо - тази война е нападателен акт на Русия. Украйна има правото да се пази. Това право ясно е разказано в Хартата на Организация на обединените нации. Ние оказваме помощ на държавата, която е обект на експанзията. Международните закони ни дават цялостното право на това ", съобщи Йенс Столтенберг.

" Нидерландия работи върху съответната дата за начало на образованието. Според нас би трябвало да стартира допустимо най-скоро. Зелената светлина от Вашингтон ни беше нужна. Подготвяме се в съдействие с Дания, Белгия и Англия ", уточни Кайса Олонгрен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР