Полша вече е центърът на тежестта на американските войски в

...
Полша вече е центърът на тежестта на американските войски в
Коментари Харесай

Генерал от САЩ: Полша е центърът на тежестта на войските ни Европа

Полша към този момент е центърът на тежестта на американските войски в Европа, съобщи във Варшава почитан боен от Съединени американски щати, представен от Агенция Франс Прес.

Генерал Бен Ходжис, командващ американските сухопътни сили в Европа сподели в полската столица, че страната се е трансформирала за Съединените щати в центъра на тежестта за всичко, което вършим в региона на възпирането. Съединени американски щати са разположили бойци на източния фланг на НАТО против Русия. "Стотици американски военни упражняват всеки ден на разнообразни места в цяла Полша поради толкоз значимото й местонахождение ", сподели военачалник Ходжис. Той увери, че страната играе "лидерска роля " в НАТО.

През май американската войска сътвори нов щаб в Полша, който дава отговор за към 6-те хиляди нейни бойци, участващи от началото на годината в интервенции на Алианса и Съединени американски щати в Източна Европа, напомня Франс прес. Това разрастване, едно от най-големите за американските въоръжени сили в Европа след края на Студената война, има за цел да успокои съдружниците в най-източната част на континента, които се безпокоят от честите съветски военни маневри покрай техните граници и от спора в Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР