Полша въведе в експлоатация електронна бариера на сухопътния участък от

...
Полша въведе в експлоатация електронна бариера на сухопътния участък от
Коментари Харесай

Полша въведе в действие електронна бариера на границата с Русия

Полша вкара в употреба електронна преграда на сухопътния сектор от границата си с съветската Калининградска област. Бариерата е дълга 200 км и включва няколко хиляди камери и друго профилирано техническо съоръжение.

Полската гранична работа съобщи, че това е най-модерната система в Европа, оповестява изданието Интерфакс.

Изграждането на електронната преграда стартира през месец април. Тогава полският министър на вътрешните работи и администрацията Мариуш Камински изясни, че става въпрос за въвеждане на цялостно наблюдаване по цялата граница с Русия.

Полският министър-председател Матеуш Моравецки съобщи, че се възнамерява построяването на физическа ограда в избрани елементи на границата. Според него това е единственият метод да се даде на полските жители същинско възприятие за сигурност.

Понастоящем заграждението на границата на Полша с Калининградска област съставлява 200-километрова ограда от бодлива тел. Тя е оборудвана със система от камери и датчици.

Полша също по този начин се е оградила и от Беларус. В момента граничната стена съставлява ограда от стоманени решетъчни блокове с височина 5,5 метра и дължина 186 километра. Отгоре оградата е подсилена с бодлива тел.

Да напомним, че през месец септември Полша стана петата страна от Европейския съюз забранила колите с съветски номера. Забраната засегна всички коли употребявани както за търговски, по този начин и за персонални цели. Влизането е неразрешено без значение от това дали автомобилът се ръководи или е благосъстоятелност на жител на Русия или на друга страна.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР