Полша, Унгария и Чехия са нарушили европейското право, като не

...
Полша, Унгария и Чехия са нарушили европейското право, като не
Коментари Харесай

Полша, Унгария и Чехия осъдени за отказа да приемат бежанци по време на мигрантската криза

Полша, Унгария и Чехия са нарушили европейското право, като не са позволили бежанци на своя територия по време на мигрантската рецесия през 2015-2016. Това е решението на Европейския съд, който се произнесе през днешния ден по делото, заведено от Европейската комисия против трите страни членки на Европейски Съюз, осведоми „ Франс прес “.

Според решението страните от Европейски Съюз нямат право да се отхвърлят едностранно от осъществяване на европейското законодателство. Отбелязва се, че Съветът на Европейски Съюз е приел през 2015 година решение за наложително разселване на 120 000 мигранти, както и на още 40 000 на доброволна основа. Унгария, Чехия и Полша всъщност не са взели участие в механизма за разселване, като не са подавали данни за местата за банкет, с които разполагат. Те са оправдали своите дейности и с опцията да откажат да позволен в страната чужденец, който основава заплаха за националната сигурност и публичния ред.

В решението на съда се отбелязва, че отвод за допускане на чужденец може да бъде почетен, когато е предписан за съответно лице след съответната инспекция. Съдът добавя, че страните би трябвало да дават доказателства, когато решат, че се е появила опасност за тяхната сигурност. Решението задължава наказаните да покрият правосъдните разходи по делото. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР