Полша строи изкуствен остров в Калининградския залив за осигуряване безопасността

...
Полша строи изкуствен остров в Калининградския залив за осигуряване безопасността
Коментари Харесай

Полша строи изкуствен остров в Калининградския залив

Полша строи неестествен остров в Калининградския залив за обезпечаване сигурността в района , заяви полското издание Onet, представено от РИА Новости. Информацията е от държавното управление.

Островът ще се появи в териториалните води на Полша . За основаването му е употребена почва, добита от строителството на плавателния канал през Балтийско море.

Изкуственият остров ще бъде построен на височина 2-3 метра над морското равнище . Той ще има елипсовидна форма с дълготрайност към 2 км и широчина към 1 км.

Според изданието,  обектът няма да се употребява за туристически цели. Строителството му се прави оценка на 880 млн. полски злоти  (около 235 994 873 щ.д.) .

Островът ще бъде въведен в границите на програмата за строителство на воден път, съединяващ Калининградския залив с Гданск.  Тази стратегия ще обезпечи сигурността на страната и неговата боеспособност в района .

През месец май 2016 година полското държавно управление реши строителството на канала през Балтийската линия , която съединява Калининградския залив и Гданск. Според проекта строителството ще разреши на корабите да дебаркират в полското пристанище Елблонг.

През  декември 2018 година полските управляващи оповестиха търг за създаване на канала . Преди това ръководителят на ръководещата партия на Полша Ярослав Качински и министър на морското корабоплаване Марек Грубарчико сложи дирек, символно определящ началото на работата./ news.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР