Полша ще разположи американски хеликоптери Апачи и танкове Ейбрамс в

...
Полша ще разположи американски хеликоптери Апачи и танкове Ейбрамс в
Коментари Харесай

Полша разполага американски хеликоптери и танкове в източната част на страната

Полша ще разположи американски хеликоптери " Апачи " и танкове " Ейбрамс " в източната част на страната, съобщи министърът на националната защита Мариуш Блашчак по време на посещаване на полигона в Нова Деба, където се организират полско-американско-британски военни учения.

" Отговорът на заканите е да се укрепи полската войска, да се построи полска войска. Правим го, като усилваме броя на полските войски, сътворяваме нови елементи и оборудваме полските войски с съвременни оръжия. На първо място тук се образоват бойците от 18-та механизирана дивизия, Желязната дивизия. Това поделение съществува от четири години и има за цел да подсигурява сигурността в източната част на страната ни ", сподели Блашчак, чиято тирада беше излъчена от Полската телевизия.

Той съобщи, че тази съответна дивизия в Източна Полша скоро ще бъде оборудвана с хеликоптери " Апачи " и танкове " Ейбрамс ". " Това поделение е проведено по американски модел. Видяхме по какъв начин „ Ейбрамс “ и ‚Апачи “ работят дружно. Те основават преграда, през която е невероятно да се проникне. Такъв ще бъде и казусът с 18-та Желязна дивизия ", сподели полският министър.

Той акцентира, че 18-та дивизия е основана, с цел да " затвори Брестката врата " и да се опълчи на вероятно нахлуване против Полша от изток. " Брестката врата е низина, която се простира от изток до Висла. За нас е значимо 18-та дивизия, Желязната дивизия, да направи невероятно нападението от изток против Полша ", сподели Блашчак.

По-рано полското министерство на защитата разгласи желанието си да закупи 96 бойни хеликоптера " Апачи " от Съединени американски щати, а Варшава подписа контракт и за закупуването на 250 нови американски танка " Ейбрамс ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР