Полша ще премахне повечето антиковидни ограничения от 1 март, макар

...
Полша ще премахне повечето антиковидни ограничения от 1 март, макар
Коментари Харесай

От 1 март Полша премахва повечето covid-ограничения

Полша ще отстрани множеството антиковидни ограничавания от 1 март, въпреки че ще остави условието за носене на маски на закрито. Това разгласи полският министър председател Матеуш Моравецки, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" След като се консултирахме с медици и видяхме какво се случва в други страни, можем да въведем обилни промени в политиката ни за ограничавания. Можем да премахнем рестриктивните мерки, които действаха от доста месеци ", сподели пред публицисти Моравецки.

Макар носенето на маски да остане наложително на публични места на закрито, в това число в магазините и публичния превоз, рестриктивните мерки за броя на лицата, посещаващи магазини, заведения за хранене и културни обекти, ще бъдат отстранени.

На клубовете и нощните заведения ще бъде разрешено да отворят още веднъж, а хората в публичните институции към този момент няма да са задължени да работят отдалечено, сподели държавното управление.

" Все повече страни отстраняват рестриктивните мерки, насърчавайки хората да се имунизират. Сега отстраняваме множеството ограничавания, до момента в който оставяме в действие най-необходимите ", сподели Моравецки.

Полша е регистирала през днешния ден 20 456 новозаразени с Covid-19 и 360 умряли от болестта.

Над 110 000 души са умряли от Covid-19 в страната от началото на пандемията, сочат данни на здравното министерство. Близо 66% от пълнолетното население е изцяло имунизирано, което е един от най-ниските сходни индикатори измежду страните членки на Европейския съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР