Полша ще постави на въоръжение реактивни системи за залпов огън

...
Полша ще постави на въоръжение реактивни системи за залпов огън
Коментари Харесай

Полша ще разположи реактивни системиХАЙМАРС близо до границата с Калининградска област

Полша ще сложи на въоръжение реактивни системи за залпов огън " ХАЙМАРС " на 16-та механизирана дивизия, ситуирана в североизточната част на страната покрай границата с Калининградска област. Това заяви министърът на отбраната Мариуш Блашчак, съобщи ТАСС.

„ Още тази година американските " ХАЙМАРС " ще постъпят на въоръжение в 16-та механизирана дивизия “, сподели министърът, като акцентира, че това е дивизион, поръчан през 2019 година Според Блашчак за полската войска е значимо да има „ оръжия, които са се потвърдили ".

През февруари полският министър на защитата заяви, че Полша ще получи повече от 500 РСЗО " Хаймарс " от Съединени американски щати.

Решението на Полша да разположи ракетни системи за залпов изстрел HIMARS на границата с Калининградска област е следващото дрънчене на оръжие, жителите на района няма от какво да се опасяват. Това заяви пред ТАСС ръководителят на пресслужбата на районното държавно управление Дмитрий Лисков.

„ Въпреки очевидно офанзивния капацитет на пусковите установки HIMARS, жителите на нашия район няма от какво да се опасяват, (регионът) е под надеждната отбрана на частите на Балтийския флот и съветската войска като цяло “, сподели Лисков.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР