Полша ще направи всичко необходимо, за да не се превърне

...
Полша ще направи всичко необходимо, за да не се превърне
Коментари Харесай

Сикорски: Полша няма да допусне отново да се превърне в руска колония

„ Полша ще направи всичко належащо, с цел да не се трансформира още веднъж в съветска колония “, съобщи полският външен министър Радослав Сикорски и прикани за по-тесни връзки сред Съединени американски щати и Европа, заяви TVP World.

В речта си по време на поредицата лекции на Збигнев Бжежински в университета „ Джон Хопкинс “ във Вашингтон Сикорски съобщи също, че Европа е подготвена да поеме отговорност за личната си сигурност.

Полският топ посланик акцентира, че разноските на Полша за защита възлизат на 4,3 % от Брутният вътрешен продукт, като съгласно него те ще набъбнат до 4,7 % през идната година, а в бъдеще може и да се усилят. Той съобщи, че Полша няма предпочитание за военна борба с Русия, само че в предишното прекалено много пъти е била жертва на империализма на Москва. Сикорски сподели, че Полша знае какво е да живееш под робия и не желае да се връща към нея.

Описвайки Москва като екзистенциална опасност за световната непоклатимост, изключително в Европа, външният министър съпостави съветския режим с този в Северна Корея.

Главата на полската дипломация означи, че Русия ще остане заплаха за света за дълго време и си сътрудничи с Китай, с цел да подкопае световния ред, учреден на правила. В тази връзка Сикорски посочи координираната от Москва акция за бойкот и хибридна война в Европа, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР