Полша ще наложи вето на седемгодишната бюджетна рамка на ЕС

...
Полша ще наложи вето на седемгодишната бюджетна рамка на ЕС
Коментари Харесай

Полша заплаши да наложи вето върху бюджета и фонда за възстановяване от пандемията

Полша ще наложи несъгласие на седемгодишната бюджетна рамка на Европейски Съюз и проекта за възобновяване след пандемията, в случай че финансирането бъде обвързано с изискване за съблюдаване на върховенството на закона и европейските полезности. Това декларира водачът на ръководещата партия " Право и правдивост " и вицепремиер Ярослав Качински в изявление за " Газета полска цодженне ", фрагменти от което са оповестени през днешния ден, съобщи ТАСС.
" Имаме работа с опит да ни бъде лишен суверенитетът, дори в региона на културата ", споделя Качински, представен и от Българска телеграфна агенция. По думите му " институциите на Европейски Съюз, всякакви служители, някакви политици, които поляците в никакъв случай не са избирали " желаят от Полша да преразгледа цялата си просвета и " отхвърлят всичко, което за нас е извънредно значимо, тъй като не им се харесва ". Според вицепремиера Полша не е съгласна с това и " ще защищава непременно своята еднаквост, своята независимост и своя суверенитет ". " Няма да се оставим да бъдем тероризирани с пари ", акцентира той. На въпрос дали следователно ще бъде наложено несъгласие на бюджетна рамка и проекта за възобновяване Качински дава отговор: " Ако заканите и шантажът продължат, то ние твърдо ще браним ползите на Полша. Вето "
На срещата на върха на Европейски Съюз през юли бе утвърден компромисен вид на седемгодишната бюджетна рамка на Европейски Съюз с размер 1074,3 милиарда евро и настрана фонд за възобновяване на стопанската система на страните членки с размер 750 милиарда евро, напомня ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР