Полша предлага промени на част от съществуващите процедури за сигурност

...
Полша предлага промени на част от съществуващите процедури за сигурност
Коментари Харесай

Варшава е поискала промени на процедурите за сигурност на НАТО

Полша предлага промени на част от съществуващите процедури за сигурност на НАТО, оповестява news.bg, базирайки се на ТАСС.

До настояването се стигна, откакто в гориста околност край град Бидгошч в Северна Полша бяха открити остатъци от ракета, за която се допуска, че е паднала в средата на декември.

Полското радио RMF FM осведоми, че полският президент Анджей Дуда е разискал въпроса с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Първото предложение на полския водач се отнася до стандартизирането на процедурите по търсене. Въпреки че не са предоставени детайлности за предлагането, се оповестява, че шефът на НАТО е реагирал позитивно на проекта на Дуда и е предложил план на препоръчаните промени да бъде показан пред Алианса.

Второто предложение се отнася до нуждата да се създадат заключения от неуспеха на системите за противовъздушна защита на НАТО да прехванат ракетата. Въпреки че системите за Противовъздушна отбрана действат, те не покриват цялата територия на страната.

Дуда и Столтенберг са разискали и проекти за разширение на Силите за реагиране на НАТО, които Варшава желае да поемат по-ясна роля, насочена към съответни задания. Полският държавен глава е загатнал за към 300 000 военнослужещи.

На 27 април полските управляващи оповестиха, че край село Замошч, на 15 км от Бидгошч, е открит " неидентифициран летателен обект ". RMF FM заяви, че това е съветска ракета въздух-земя с надписи на съветски език. Впоследствие радиостанцията удостовери, че съгласно експертна оценка става въпрос за съветска крилата ракета Х-55. Нито полските управляващи, нито полската войска обаче потвърдиха тази информация, която е класифицирана.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР