Полша показа най-модерните си оръжия и отбранителни системи на мащабен

...
Полша показа най-модерните си оръжия и отбранителни системи на мащабен
Коментари Харесай

Със зрелищен парад: Полша демонстрира военна мощ, докато напрежението по границите ѝ се усилва

Полша сподели най-модерните си оръжия и отбранителни системи на огромен боен церемониал, до момента в който напрежението по границата ѝ с Беларус се ускорява. Демонстрацията на мощ идва в изискванията на нестихваща война на Русия против Украйна и два месеца преди парламентарните избори в страната (15 октомври).
 Poland Defense Parade 23227414948436 Хората чакат всеобщия боен церемониал по време на Деня на полската войска, Снимка: AP
Президентът Анджей Дуда , главнокомандващ на въоръжените сили, съобщи в речта си при откриването на конференцията, че отбраната на източната граница на Полша е основен детайл от държавната политика. Той също по този начин означи, че Полша поддържа Украйна в битката ѝ против съветската експанзия от съвсем 18 месеца.
Защитата на източната ни граница, границата на Европейския съюз и НАТО, през днешния ден е основен детайл от държавния интерес на Полша
Тълпи от хора, развяващи национални бяло-червени флагове, се събраха при изгарящи температури, достигащи 35 градуса, с цел да видят създадените в Съединени американски щати танкове " Ейбрамс ", мобилни артилерийски системи HIMARS и ракетни системи " Пейтриът ". Бяха показани също по този начин изтребители F-16 , южнокорейски изтребители FA-50 и гаубици K9. Един F-35 на американските военновъздушни сили също прелетя над множеството, в символ на това, че Полша ще закупи модерните изтребители.
 Poland Defense Parade 23227511075577 Военнослужещи вземат участие в всеобщ боен церемониал по случай Деня на полската войска
Беше показано и съоръжение, създадено в Полша, самоходни гаубици Krab и бронирани транспортьори Rosomak .Участваха към 2 000 военнослужещи, 200 транспортни средства и съвсем 100 самолета . Въоръжените сили на Полша разполагат с повече от 1 75 000 военнослужещи , което е с  100 000 повече  отпреди осем години, сподели Дуда.
 Poland Defense Parade 23227514731845 Американски танкове " Ейбрамс ", закупени от Полша, вземат участие в голям боен церемониал по случай Деня на полската войска
Откакто Русия стартира нашествието си в Украйна през февруари 2022 година, консервативното държавно управление на Полша се концентрира върху укрепването на въоръжените сили и похарчи над 16 милиарда $ за танкове, системи за прехващане на ракети и изтребители, доста от които закупени от Съединени американски щати и Южна Корея .
 Poland Defense Parade 23227522665103 Произведени в Съединени американски щати изтребители F-16 прелитат в небето над полската столица, до момента в който вземат участие в всеобщ боен церемониал по случай Деня на полската войска, отдаден на борбата от 1920 година, в която полските войски побеждават настъпващите болшевишки сили, във Варшава, Полша. Снимка: AP
Дуда съобщи, че бюджетът за защита на Полша през тази година ще бъде рекорден - 137 милиарда злоти (34 милиарда долара) или към 4% от брутния вътрешен артикул , което е най-високият дял в НАТО . " Целта на тази голяма рационализация е да оборудваме въоръжените сили на Полша и да създадем такава отбранителна система, че никой в никакъв случай да не посмее да ни нападне, че на полските бойци в никакъв случай няма да им се наложи да се бият ", сподели Дуда.В отговор на рецензиите, че Полша, която е с население от към 37 милиона души, взема големи заеми, с цел да направи тези покупки, Дуда съобщи: " Не можем да си позволим да бездействаме, по тази причина укрепваме въоръжените си сили тук и в този момент. "
 Poland Defense Parade 23227545951899 Президентът на Полша Анджей Дуда поздравява бойците при идването си за огромния боен церемониал, който трябваше да покаже защитата на Полша.
На изток Полша граничи с съветския град Калининград, с Литва, която е член на НАТО, с основния съдружник на Русия Беларус и с Украйна.Парадът се организира в полската столица, която е била доста разрушена по време на Втората международна война, на годишнината от борбата при Варшава през 1920 година, в която полските войски побеждават болшевишките сили, настъпващи към Европа.

 Poland Defense Parade 23227518334435

Модернизацията на военната техника укрепи отбранителните качества на Полша, а някои детайли замениха създаденото в Съветския съюз и Русия съоръжение, което Полша подари на Украйна.Полша построява една от най-силните армии в Европа, с цел да ускори възпирането на евентуални агресори, и усили броя на военнослужещите до към 10 000 по границата си с Беларус, където построи и стена, с цел да спре мигрантите, идващи от тази посока.
 Poland Defense Parade 23227523683642
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР