Полша планира да закупи 32 изтребителя F-35A от американската компания

...
Полша планира да закупи 32 изтребителя F-35A от американската компания
Коментари Харесай

Полша планира да купи  32 изтребителя F-35A

Полша възнамерява да закупи 32 изтребителя F-35A от американската компания „ Локхийд Мартин ", заяви полският министър на защитата Мариуш Блашчак, представен от Ройтерс. Той е написал в „ Туитър ", че през днешния ден е изпратена поръчката за оферта за 32 самолета дружно с пакет за логистика и образование.

Междувременно, от телевизионно изказване на Блашчак стана ясно, че Полша има прогрес в договарянията за усилване на военното наличие на Съединени американски щати на нейна територия.

Освен на Полша, Съединени американски щати чакат да продадат F-35A на още четири страни. По данни на Държавния департамент от ноември американските оръжейни продажби за задгранични държавни управления са нарастнали с 13 на 100 през предходната финансова година, завършила на 30 септември, като са достигнали размер от 192,3 милиарда $.

Цената на един изтребител F-35A е към 85 млн. $. Полша е измежду няколкото страни от НАТО, които харчат за защита над поставената цел от 2 на 100 от брутния вътрешен артикул, отбелязва Ройтерс.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР