Полша планира да изпрати група военнослужещи във Финландия, които да

...
Полша планира да изпрати група военнослужещи във Финландия, които да
Коментари Харесай

Полша солидарна с Финландия - ще помага в охраната на границата ѝ с Русия

Полша възнамерява да изпрати група военнослужещи във Финландия, които да оказват помощ за защитата на границата на страната с Русия, съобщи началникът на полското Бюро за национална сигурност Яцек Сивера. По думите му представители на полската войска ще заминат за Финландия " в най-близко бъдеще ".

Според Сивера съглашението за изпращане на полски военни съветници във Финландия е било реализирано по време на среща сред финландския президент Саули Ниинистьо и полския президент Анджей Дуда. " Хибридна офанзива е засегнала финландската граница и ние сме подготвени да помогнем на нашите съдружници ", изясни Яцек Сивера.

Той добави, че финландските управляващи скоро ще изпратят публично искане до Варшава, в което ще бъде посочено от какъв тип помощ се нуждаят. След това ще стане явен точният брой на представителите на полската войска, които ще оказват помощ на Финландия да отбрани границата на страната с Русия.

От 25 ноември Финландия затвори всички контролно-пропускателни пунктове по границата с Русия поради всеобщото прекосяване на мигранти през границата. Контролно-пропускателните пунктове ще бъдат затворени най-малко до 13 декември. Финландският президент Саули Ниинистьо съобщи, че притокът на бежанци е " отмъщението " на Кремъл за участието на страната в НАТО. Финландският министър-председател Петери Орпо съобщи, че не е подготвен да разисква обстановката по границата с Русия./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР