Полша обяви, че ще се противопостави на всякакви наказателни мерки,

...
Полша обяви, че ще се противопостави на всякакви наказателни мерки,
Коментари Харесай

Полша ще блокира наказателната процедура срещу Унгария

Полша разгласи, че ще се опълчи на всевъзможни наказателни ограничения, наложени от Европейски Съюз на  партньорката ѝ в съюза Унгария, упрекната в занемаряване на разпоредбите на демокрацията. Позицията бе огласена в публикувано изказване на полското външно министерство.

„ Всяка страна има суверенно право да прави вътрешни промени, каквито счита за уместни “, се споделя в изказването, представено от Ройтерс. „ Действията, ориентирани против страни членки, служат единствено за задълбочаване на раздялите в Европейски Съюз, засилвайки към този момент съществуващата липса на доверие на жителите в европейските институции “, се показва още в него.

Европейският парламент утвърди през вчерашния ден отчетът, обвиняващ Унгария в занемаряване нормите на демокрацията, човешките права и корупция и по този начин даде зелена светлина за задействане на така наречен член 7 от контракта за Европейски Съюз, който може да лиши Унгария от право на глас при разискването и приемането на решения в общността. Окончателната дума има обаче Съвета на Европейски Съюз, където даже и един глас " срещу " е задоволителен да спре влизането в действие на наказването. Наблюдатели авансово предвидиха, че най-вероятно Италия ще се опълчи и ще " избави " Унгария от лишаването от право на глас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР