Полша не е свързана по никакъв начин с нападението срещу

...
Полша не е свързана по никакъв начин с нападението срещу
Коментари Харесай

Полша отрече да има участие във взривяването на Северен поток

Полша не е обвързвана по никакъв метод с нападението против газопроводите „ Северен поток “, съобщи Станислав Жарин, прессекретар полските служби за сигурност.

„ Полша не е имала никакво отношение към гърмежа на „ Северен поток 1 “ и „ Северен поток 2 “. Опитът Република Полша да бъде обвързвана с тези събития няма никакви учредения “, написа той в Туитър.

Повод за изказването стана обява на вестник „ Уолстрийт Джърнал “, съгласно който е допустимо Полша да е била употребена като оперативна база за осъществяване на офанзивата против газопроводите " Северен поток " предходната година. Информацията се базира на резултатите от водено от Германия следствие, напомня БГНЕС.

Според него, немските следователи изследват за какво яхтата, за която се счита, че е била употребена за осъществяване на саботажа, се е отклонила в полски води. Разследващите са съумели да възстановят двуседмичното пътешестване на яхтата " Андромеда " по време на интервенцията. Следователите открили, че яхтата е навлязла в полски води, като прегледали радио и навигационното съоръжение на " Андромеда ", сателитните и мобилните телефони, както и сметките в Gmail.

„ Различни теории и хипотези по този мотив се популяризират в продължение на доста месеци. Това прилича тактиката за повдигане на информативен звук, чиято цел е да изкриви същинската картина на събитията “, добави Жарин, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР