Полша купува от САЩ още 116 танка Abrams - това

...
Полша купува от САЩ още 116 танка Abrams - това
Коментари Харесай

Полша купува от САЩ още 116 танка Abrams

Полша купува от Съединени американски щати още 116 танка Abrams - това се споделя в известие на полското министерство на националната защита.

" Вицепремиерът и министър на националната защита Мариуш Блашчак утвърди контракта за доставка на 116 танка M1A1 Abrams за полската войска ", се показва в изказването.

Отбелязва се, че първите екземпляри ще дойдат в полската войска още тази година.

" Предметът на контракта, подписан с американската страна, е доставката на 116 танка M1A1 Abrams, които ще бъдат приспособени към условията на полските въоръжени сили, както и обвързваното с тях съоръжение, в това число транспортни средства за поддръжка и надзор ", се добавя в изказването.

Логистичният пакет включва аварийни елементи и консумативи, както и мобилни контейнерни работилници за ремонт на въоръжението и диагностично съоръжение. Пакетът за образование включва изцяло образование за инструктори, екипажи и личен състав по поддръжката.

Полските военни прецизираха, че закупените танкове ще постъпят на въоръжение в 18-а механизирана дивизия, ситуирана в източната част на страната.

По-рано Полша подписа контракт за доставка на 250 танка Abrams от Съединени американски щати. Полша също по този начин подписа контракт за закупуване на 1000 танка K2 от Южна Корея, като първите от тях към този момент дойдоха в страната. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР