Полша избира президент. Точно в 07:00 местно време (08:00 българско

...
Полша избира президент. Точно в 07:00 местно време (08:00 българско
Коментари Харесай

Полша избира президент

Полша избира президент . Точно в 07:00 локално време (08:00 българско време) ще отворят повече от 27 хиляди секции за гласоподаване. Те ще бъдат затворени в 21:00 часа локално (22:00 българско време).

Избирателите ще могат да избират всред 11 регистрирани претенденти. Съдейки по изследвания на публичното мнение обаче, единствено двама от тях имат късмет за балотаж.

Той се чака да се организира на 12 юли.

Фаворитът в битката за президентския пост е актуалният полски водач Анджей Дуда, който се кандидатира за втори мандат. Той се придържа към консервативните възгледи и поведе акцията си, убеждавайки гласоподавателите, че в подтекста на пандемията и рецесията, предизвикана от нея, това не е моментът за промяна на президента и че страната би трябвало да продължи промените, провеждани от ръководещата партия " Закон и правдивост " от Ярослав Качински. По време на последните изследвания към 40% от гласоподавателите обявиха готовността си да гласоподават за него.

Основният противник на Дуда - претендентът от опозиционната партия " Гражданска платформа ", кметът на Варшава Рафал Цасковски - набира към 27% от гласовете в изследванията. Той разчита на рецензията към дейностите на своя конкурент и държавното управление, а също по този начин показва по-либерален метод от Дуда, обещавайки да сплоти поляците, да даде на жителите " нова взаимност и равни благоприятни условия " и да се оправи с екологичния проблем.

В подтекста на разпространяването на нов вид ковид, полските управляващи вкараха епидемиологичен режим в средата на март, който към момента остава, макар обстоятелството, че множеството от предходните ограничавания към този момент са отстранени: отворени са комерсиалните центрове, заведения за хранене, услуги и културни уреди.

Броят на доказаните случаи на ковид в републиката досега е достигнал 33 714, до момента в който 1435 инфектирани са умряли , повече от 19 хиляди души са се възстановили. Въпреки епидемията, изборната интензивност се чака да бъде висока - 60%.

Поради пандемията на ковид, президентските избори в Полша се организират по разбъркан принцип - по класическия метод с организирането на изборни секции и по пощата за карантирани хора и всички след подаване на съответното заявление. В цялата страна 190 хиляди души, получили специфични пакети за гласоподаване, взеха решение да се възползват от новата опция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР