Полша иска от Европейската комисия да намери решение и механизъм

...
Полша иска от Европейската комисия да намери решение и механизъм
Коментари Харесай

И Полша иска от ЕК решение за украинското зърно

Полша желае от Европейската комисия да откри решение и механизъм за надзор и следващ превоз за украинския експорт на зърно.

В писмото до комисията ще бъде насочен апел за предприемане на " всички вероятни ограничения, в това число квоти и защитни мита ", с цел да се ограничи вносът на украинско зърно в Полша и други прилежащи страни.

Полша е подготвена да поддържа превоза до Африка , само че би трябвало да следим и обстановката на пазара в Полша, съобщи в четвъртък представителят на държавно управление Пьотр Мюлер, представен от Der Standard.

Фермери както у нас, по този начин и в Полша , стачкуват от дни, оплаквайки се, че износът на на ниска цена украинско зърно е довел до внезапен спад на цените. Това се случва няколко месеца преди началото на жътвата и има опасения, че зърното в складовете няма да може да се подмени и надлежно да се поеме вътрешното произвеждане от тази година. Българските производители приказват непосредствено за импорт.
 Зърнарите стачкуват и след срещата си с Радев
Зърнарите стачкуват и след срещата си с Радев

Според тях с 20 пъти се нараснал вносът към България

След началото на войната Полша и други страни от района оферират , защото Русия блокира комерсиалните пътища по море още при започване на войната. Но последващият превоз се оказа проблем.

От Комисията обявиха, че , граничещи с Украйна, и че работата продължава. Комисията е наясно с последствията от нараствания импорт от Украйна на пазара на Европейски Съюз, като сега се приказва и за наново въвеждане на мита за някои артикули от Украйна.

Украинско зърно се изнася и по контрактувания кулоар под контрола на Русия и през Черно море от три пристанища, потокът от кораби обаче остава усложнен.   беше реализирана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция през юли предходната година и сега тече второто удължение на периода.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР