Полша и Литва обмислят да затворят границите си с Беларус,

...
Полша и Литва обмислят да затворят границите си с Беларус,
Коментари Харесай

Полша и Литва обмислят затаряне на границите с Беларус

Полша и Литва обмислят да затворят границите си с Беларус, откакто наемници от " Вагнер " бяха открити в региона, сподели литовски заместник-министър на вътрешните работи, представен от Агенция Франс Прес.


„ Съображенията са действителни. Възможността за затваряне на границата съществува “, сподели Арнолдас Абрамавичус пред кореспонденти.

Минск одобри бойци на наемническата формация " Вагнер " след краткотрайния им протест против висшите съветски военни.

Вилнюс неведнъж предизвести своите западни съдружници, че наемниците могат да се маскират като търсещи леговище, пробвайки се да пресекат границите на Беларус с държави-членки на Европейски Съюз, или да провеждат провокации, включващи бежанци.

„ Възможно е някои групи бежанци, нередовни мигранти да бъдат трансферирани, с цел да провокират някакъв тип вълнения “, сподели Абрамавичус.

Председателят на ръководещата партия в Полша Ярослав Качински сподели, че съветските наемни бойци " не са в Беларус за развлечение ".

„ Те са там, с цел да основават разнообразни типове рецесии, ориентирани най-вече против Полша “, сподели Качински и добави, че Полша построява отбранителните си качества, „ тъй че тези провокации, тези действия да се провалят “.

И Варшава, и Вилнюс издигнаха огради по границите си с Беларус и Русия, обвинявайки Минск и Москва, че въоръжават притока на мигранти в Европейски Съюз, с цел да дестабилизират блока. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР