Полша е в процес на подписване на широкообхватен договор за

...
Полша е в процес на подписване на широкообхватен договор за
Коментари Харесай

Полша готви мащабна сделка за продажба на оръжие на Украйна

Полша е в развой на сключване на широкообхватен контракт за доставка на оръжие на Украйна, съобщи полският министър председател Матеуш Моравецки, представен от ДПА.

Сделката е "една от най-големите, в случай че не и най-голямата за експорт на оръжия през последните 30 години ", съобщи той след посещаване в югоизточната полска оръжейна компания "Хута Сталова Вола ". Той съобщи, че оръжията ще бъдат от решаващо значение за напъните на Украйна да прогони съветските нашественици.

Част от финансирането на оръжията ще бъде обезпечено от Европейски Съюз, а останалата част ще пристигна от самата Украйна. Моравецки не уточни съответни данни за типовете оръжия, които ще бъдат трансферирани в Украйна, нито други детайлности за договорката.

По време на разгласяването на желанията обаче той и министърът на защитата Мариуш Блашчак позираха пред самоходни гаубици модел "Краб ". Кабинетът на Моравецки също по този начин разгласява в Туитър фотоси на същите самоходни гаубици, които имат обхват на пукотевица 40 км.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР