Полша е против всяко споразумение, което включва преразпределяне на мигранти.Полският

...
Полша е против всяко споразумение, което включва преразпределяне на мигранти.Полският
Коментари Харесай

Полша отказа да подкрепи текста за мигрантите в декларацията на ЕС в Гранада

Полша е срещу всяко съглашение, което включва преразпределяне на мигранти.

Полският министър председател Матеуш Моравецки разгласи през днешния ден, че Варшава е отказала да поддържа текста за мигрантите в взаимната декларация на страните членки на Европейския съюз в умозаключение на европейската среща на върха в испанския град Гранада, съобщи Ройтерс.

В резултат от това в взаимната декларация ще бъде включена само тематиката за разширението на Европейски Съюз, показва организацията. Срещата на върха в южния испански град Гранада протече в два формата - този на Европейската политическа общественост и този на Европейски Съюз.

" Като виновен политик аз отхвърлям да поддържа целия параграф от заключенията на срещата, касаещ миграцията ", написа Моравецки в обществената платформа " Екс ", някогашна " Туитър ".

Представител на Европейски Съюз сподели за Ройтерс, че ръководителят на Европейския съвет, Шарл Мишел, ще излезе с обособена декларация за миграцията.

Вчера полският президент Анджей Дуда съобщи на взаимна конференция с Моравецки, че Полша е срещу всяко съглашение, което включва преразпределяне на мигранти.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР