Полша е до Украйна в нейната титанична борба срещу руското

...
Полша е до Украйна в нейната титанична борба срещу руското
Коментари Харесай

Дипломат №1 на Варшава: Полша е до Украйна в нейната титанична борба срещу Русия

Полша е до Украйна в нейната " титанична битка " против съветското настъпление, съобщи новият полски външен министър Радослав Шикорски по време на първото си посещаване в Киев, целящо да понижи напрежението сред двете прилежащи страни, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" В тази титанична битка, господин министър, Полша е на ваша страна ", съобщи Радослав Шикорски, обръщайки се към своя украински сътрудник Дмитро Кулеба.

Полският външен министър насочи остри рецензии към Русия, която " бомбардира градове, унищожава цели региони, депортира деца и се приготвя да унищожи един комшия, който не е направил нищо неприятно ".

Владимир Путин желае " да възвърне Руската империя " и през февруари 2022 година е почнал " последната колониална война в Европа ", разгласи той.

По време на визитата на Шикорски бяха задействани сирените за въздушна паника. " Тези сирени, които чувате сега, са повода, заради която съм тук ", акцентира министърът.

" Русия би трябвало да загуби, а Украйна да завоюва. И по този въпрос без значение кой ще бъде на власт в Полша, както можете да видите, ние сме единни ", добави Шикорски. Неговата страна е една от главните поддръжнички на Украйна в Европа, само че връзките сред тях охладняха през последните месеци на фона на търговски разногласия.

Външният министър посети Украйна в опит " да откри решение на казуса на несъразмерния приток на (украински) аграрни артикули в Европейски Съюз и в частност, в Полша ", съобщи през днешния ден полският министър на земеделието, представен от ПАП.

Украинският външен министър от своя страна съобщи, че се надява да откри решение на блокирането на украинско-полската граница от страна на полски водачи. " Трябва да намерим решение ", акцентира Дмитро Кулеба на конференцията със Шикорски.

" Първото, което би трябвало да се направи, е да се разблокира границата, тъй като обстановката, в която се намират нашите другарски връзки, в сянката на блокираната граница, е неприемлива и неоправдателна ", добави той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР