Половината от жителите на Германия се противопоставят на доставката на

...
Половината от жителите на Германия се противопоставят на доставката на
Коментари Харесай

Шолц ще направи всичко, за да предотврати световна война

Половината от жителите на Германия се опълчват на доставката на тежки оръжия за Украйна, 43% от интервюираните се изрекоха в интерес на сходна стъпка. Това заяви вестник Bild, базирайки се на резултатите от изследване на INSA.

Германският канцлер Олаф Шолц беше подложен на напън заради нежеланието си да доставя тежки оръжия непосредствено на Украйна. В изявление за списание Der Spiegel, той сподели, че ще направи всичко, с цел да предотврати НАТО да стане страна в спора и да стартира международна война. В същото време Берлин по-рано доставяше на Киев зенитни системи и противотанкови оръжия.

Германското държавно управление приготвя доставки на руски танкове Т-72 за Украйна през Словения въз основата на така наречен кръгообразен продан. Сделката включва даването на Словения от запасите на нейните въоръжени сили на танкове в Киев, а Германия се задължава да ги размени с немски бойни машини на пехотата (БМП) Marder и бронетранспортьори Fuchs. Берлин счита, че украинците не би трябвало да бъдат обучавани да употребяват руските Т-72, ​​тъй като те към този момент са на въоръжение в страната. Както означават източници на DPA, Словения изисква освен Marder и Fuchs, само че и съвременни танкове Leopard 2, бронетранспортьори Boxer и Puma като отплата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР