Половината от българите считат, че повишаването на цените е с

...
Половината от българите считат, че повишаването на цените е с
Коментари Харесай

Цените потапят кабинета. Никой не гледа друго

Половината от българите смятат, че повишението на цените е с над 20%. Овладяването им е първият проблем, с който желано би трябвало да се заеме държавното ръководство на Кирил Петков, показват данни от проучване на „Тренд“ по поръчка на в. „24 часа“ всред 1004 души.

На въпрос с предплатено заложени разновидности тъкмо това е въпросът с огромна преднина пред всички останали (58%). Второто място се дели от превъзмогването на пандемията от COVID-19 и ограничавания срещу корупцията с по 15%. Съдебната смяна остава на 4-то място с 4%.
Тествана е и оценката на респондентите за това с колко са се повишили цените на стоките, които обикновено пазарят.
Половината от тях (50%) заявяват, че повишението на цените е с над 20%. Близо една трета (30%) са на мнение, че покачването е измежду 10 и 20%. Опцията, че повишението е измежду 5 и 10% е посочена от една десета от запитаните, а само 1% заявяват, че покачването на цените е под 5%.
Зададен е и отворен въпрос (без предплатено заложени опции) към респондентите да посочат кой според тях е най-големият проблем пред България в този момент.
Като открояващ се лидер се обрисува въпросът с високите цени (44 процентни пункта) с три пъти повече посочвания от втория – пандемията от COVID-19 (12 процентни пункта).
На трето място се подрежда корупцията с 11 процентни пункта. По-надолу не престават да доминират публичните проблеми – покачване на приходите, обедняването и опазването на здравето.
Данните са от проучване на „ Тренд “ по поръчка на вестник „24 часа „, отдадено на настройките на българите във връзка с основните институции, партии и сегашни проблеми. Изследването е осъществено в периода измежду 12 и 19 януари 2022 година чрез непосредствено полустандартизирано изказване „лице в лице “ чрез таблет всред 1004 души на възраст 18+.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР